Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Multraship legt beslag op Helena Cora

VLISSINGEN [UPDATE]

Het onlangs bijna gekapseisde binnenvaartschip Helena Cora is niet verzekerd voor de bergingskosten. Dit vanwege de geloofsovertuiging van de eigenaar. Omdat er geen verzekeraar is die kan worden aangesproken heeft berger Multraship direct na de berging bij Vlissingen beslag op het schip laten leggen.

1 / 1
Multraship legt beslag op Helena Cora

Multraship legt beslag op Helena Cora

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (11)
 • A Bakker

  https://www.rd.nl/vandaag/economie/eigenaar-onverzekerd-schip-alle-rekeningen-zijn-betaald-1.1441683

 • Daan Boere

  Krankzinnig dat een deel van de vloot onverzekerd mag varen! Het is al jaren een doorn in het oog en er zijn al vele voorbeelden geweest van problemen die hierdoor zijn ontstaan! Niet verzekerd moet betekenen niet varen en geen vaarbevoegdbeid! Zo werkt het op de weg en zo zou het ook op het water moet werken. En natuurlijk is het idioot dat er bevrachters zijn die een schip wat niet verzekerd is laten varen! Weg met de rotte appels!

 • Betsie Aibar

  Dit is nu typisch wel een averij grosse zaak. De schipper heeft actie ondernomen om zijn schip en lading te sparen. Dus betaald de lading eigenaar mee. Om dat voor elkaar te krijgen kost tijd. Als hij echt niet verzekerd is, zou hij zelf eerst garant moeten staan. Maar ja, voor welk bedrag? Die bergings bedrijven vragen enorme bedragen! Daar zouden we met z’n allen wat aan moeten doen. Gewoon een standaard bedrag per uur. Dan weet iedereen waar voor hij garant moet staan.

 • C M J van der Klooster

  Is deze eigenaar wereldvreemd????

 • a.o stienstra

  Ik heb hem maar even gegoogled . Job 12:6 de huizen van de geweldplegers staan onbedreigd , gods beschimpers staan volkomen veilig , zij hebben hem naar hun hand gezet .

  Bedoel je deze ?
  En wat is uw uitleg hierbij in normaal Nederlands ?

 • M Cornet

  Lees : Job 12 vers 6 en oordeel daarna .

 • Hein Danser

  In mijn ogen, heeft de bevrachter een steekje laten vallen, met een dure lading, wil je als opdrachtgever/ bevrachter. Toch een verzekerd schip inzetten? Of via via, het schip verzekeren buiten de schipper om. Hebben banken in het verleden ook gedaan, schip verzekeren in eigen beheer.

 • LJ van Halst

  Waarom wenst men in bepaalde kringen dit soort risico’s bij God neer te leggen? God heeft toch gezorgd voor verzekeringen om dit soort zaken te regelen? En voor inentingen tegen allerlei verschrikkelijke kinderziektes….

 • a.o stienstra

  Ik dacht dat het een fabeltje was dat er echt strenge gelovigen onverzekerd zouden rondvaren. Buiten het feit dat het schijnbaar zomaar mag, dat komt toch niet in je op om dat te doen? Je eigen verlies tot daar aan toe, maar je moet ook nog eens aan een tegenpartij denken. Zou een kerk dat eventueel uitbetalen ?
  Nou ik ga er niet verder over uitweiden.
  Ik heb wel eens vaker een kritische noot over het geloof hier gespuid, en dat wordt steevast verwijderd door de redactie …

 • J.C Hagens

  U heeft helemaal gelijk meneer Doeleman, wat als je een ander aanvaart en er komen slachtoffers bij, denk je nu echt dat je die persoon zijn hele leven kan betalen.
  Voorts zijn de kerken lang niet meer zo vol als vroeger, dus de draagkracht is ook niet zo groot meer.
  Moet gewoon van hogerhand verplicht worden, overal, en als er wat gebeurd moet direct de overheid ingrijpen zodat het vaarwater zo spoedig als mogelijk vrij is.
  Dit moet natuurlijk wel internationaal gedragen worden.
  Ook is niet verzekerd zijn een vorm van concurentie vervalsing, men kan goedkoper varen, tot er wat gebeurd.
  Voorts zal je eigen verzekering uitkeren als je aangevaren wordt, natuurlijk met aftrek van oud voor nieuw.
  Overigens wordt het ook eens tijd dat de aansprakelijkheid verhoogt wordt in de Zeevaart.

 • J. DOELEMAN

  En als ze auto rijden dan wordt die wel verzekerd omdat dat verplicht is.
  Wordt toch echt tijd dat schepen ook verplicht minimaal WA en PI verzekerd moeten zijn.
  Want wie betaald er bij een aanvaring ?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook