Plotseling slagzij

Het had dinsdag 14 september maar net iets meer fout moeten gaan of de bemanning van het droge-ladingschip Helena Cora, een gezin van vier personen, had het niet kunnen navertellen. Kort na het uitvaren van de Vlissingse Sloehaven maakte het schip (73 x 8 meter) forse slagzij. Oorzaak: een schuivende partij broodjes aluminium.

Plotseling slagzij

Slechte belading is onderschat gevaar, zeker aan de wal

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Plotseling slagzij | Schuttevaer.nl

Plotseling slagzij

Het had dinsdag 14 september maar net iets meer fout moeten gaan of de bemanning van het droge-ladingschip Helena Cora, een gezin van vier personen, had het niet kunnen navertellen. Kort na het uitvaren van de Vlissingse Sloehaven maakte het schip (73 x 8 meter) forse slagzij. Oorzaak: een schuivende partij broodjes aluminium.

Plotseling slagzij

Slechte belading is onderschat gevaar, zeker aan de wal

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer