Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Tuchtklacht Gyron Crew kwam te laat

DEN HAAG

De Rotterdamse advocaat mr Arthur Hansen heeft niet in strijd met de Advocatenwet gehandeld, toen hij in 2010 namens vier Filipijnse matrozen achterstallig loon claimde tegen uitzendbureau Gyron Crew. Dat heeft de Raad van Discipline, het tuchtcollege voor advocaten, 12 juni uitgesproken in Den Haag.

Gyron Crew won de rechtszaak destijds in hoger beroep, omdat mr Hansen bij het Gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch niet tijdig met volmachten kon aantonen dat hij namens de vier matrozen de zaak had aangespannen. Voor het tuchtcollege kwam Gyron Crew te laat met zijn klachten tegen de advocaat, want ruim voorbij de driejaarstermijn.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook