Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Hogere boetes zorgen voor betere naleving

DEN HAAG

De hogere boetes die minister Schulz van Infrastructuur en Milieu in 2015 heeft ingevoerd, zorgen voor een betere naleving van de wetten en regels in de binnenvaart. Dat meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in haar jaarverslag over 2016.

1 / 1
Hogere boetes zorgen voor betere naleving

Hogere boetes zorgen voor betere naleving

ILT schroeft controles zee- en binnenvaart flink op

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • Duo Welbekend

  Werken is gewoon strafbaar in Nederland ( Europa) daarvoor moet je dat hard aanpakken!

 • Waarschijnlijk bij overtredingen wordt herinvoering van levenslang weer ingevoerd ,

 • D.P. Steenstra

  En wat dacht u van het gooien van de reddingsboei met daaraan het touwtje met de befaamde lamp. De drenkeling grijpt de hem toegeworpen reddingsboei en een seconde later krijgt hij de lamp tegen zijn kanis. Als hij dan nog tegenwoordigheid van geest heeft, gaat hij vreselijke lelijke woorden bezigen tegen de gooier. Als je de controlerende ambtenaar hiermee confronteert zeggen ze ” regel is regel en wet is wet de lamp zit niet vast aan de reddingsboei dus wij gaan schrijven” Volgens goed zeemanschap tel ik dan maar eerst rustig tot tien voor ik hierop reageer.

 • Henk Eleveld

  Als er boetes gegeven worden voor overtredingen kan een ondernemer / schipper dat wel begrijpen.! Het zou echter fijn zijn als de opgelegde boete zowel als de overtreding ook uit te leggen zijn in het licht van een moderne bedrijfsvoering.! Het is onverklaarbaar dat de overheid nog steeds met wetgeving van 100 jaar geleden ageert.! Er is dus werk aan de winkel voor de wetgever.!

 • G.M. Noldes

  Mooie titel.
  Dat zelfde adagium gebruikt elke dictator ook, I rest my case.
  Gr So Long

 • J van der Velde

  Ze moeten zich schamen de rand debielen, vind een verkeerde Atis, door aankoop van tweede schip, geen 3000 euro boete waard.
  Kapot schamen.

  Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 10-06-2017 13:17.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook