Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Advocaat Marius van Dam op de barricade tegen extreme boetes

DEN HAAG

Advocaat Marius van Dam is namens enkele binnenvaartschippers bij de Raad van State in hoger beroep gegaan om het handhavingsbeleid van het Rijk ter discussie te stellen. Aanleiding is een aantal boetes dat is uitgedeeld voor onderbemand varen en overtreding van de vaar- en rusttijdenwet.

Van Dam heeft weinig goede woorden over voor de handhaving door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. ‘De minister erkent zelf dat de regels waaraan is getoetst achterhaald zijn en op de schop moeten. Anderzijds deelt de minister op grond van die regels in vergelijking met andere Europese landen nog steeds de hoogste boetes uit.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • t duivenstein

    Ik steun dit initiatief

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook