Minimumloon voor 22-jarigen gaat fors omhoog

Goed nieuws voor matrozen, lichtmatrozen en deksmannen: het minimumloon voor werknemers onder de 23 jaar gaat de komende jaren flink omhoog. Dat komt door een wetswijziging. De eerste verhoging gaat mogelijk al per 1 juli van dit jaar in.

Het gaat om een wijziging van de Wet Minimumloon, die onlangs door het parlement is aangenomen. Hierdoor wordt de leeftijd waarop het minimumjeugdloon van toepassing is in twee stappen verlaagd. Dit jaar van 23 naar 22 jaar en zo mogelijk in 2019 naar 21 jaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Minimumloon voor 22-jarigen gaat fors omhoog | Schuttevaer.nl

Minimumloon voor 22-jarigen gaat fors omhoog

Goed nieuws voor matrozen, lichtmatrozen en deksmannen: het minimumloon voor werknemers onder de 23 jaar gaat de komende jaren flink omhoog. Dat komt door een wetswijziging. De eerste verhoging gaat mogelijk al per 1 juli van dit jaar in.

Het gaat om een wijziging van de Wet Minimumloon, die onlangs door het parlement is aangenomen. Hierdoor wordt de leeftijd waarop het minimumjeugdloon van toepassing is in twee stappen verlaagd. Dit jaar van 23 naar 22 jaar en zo mogelijk in 2019 naar 21 jaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer