Schipper zoekt donornier

Een 54-jarige schipper, die vanwege zijn aandoening niet met zijn naam in de krant wil, vreest binnenkort te moeten stoppen met varen, omdat zijn nieren te slecht functioneren. Hij hoopt voor die tijd een donor te vinden voor een niertransplantatie.

Door Shanty Sterke
Ongeveer 16.000 Nederlanders hebben zeer slecht functionerende nieren. Zij zijn afhankelijk van dialyse-apparatuur of een transplantatie. Schipper ‘Kees’ heeft een aangeboren nierafwijking. Zijn nieren werken nog maar voor 17% en als zijn conditie nog verder verslechtert zal ook hij drie keer in de week naar het ziekenhuis moeten voor dialyse. Dat is praktisch niet te combineren met zijn lust en zijn leven: varen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Schipper zoekt donornier | Schuttevaer.nl

Schipper zoekt donornier

Een 54-jarige schipper, die vanwege zijn aandoening niet met zijn naam in de krant wil, vreest binnenkort te moeten stoppen met varen, omdat zijn nieren te slecht functioneren. Hij hoopt voor die tijd een donor te vinden voor een niertransplantatie.

Door Shanty Sterke
Ongeveer 16.000 Nederlanders hebben zeer slecht functionerende nieren. Zij zijn afhankelijk van dialyse-apparatuur of een transplantatie. Schipper ‘Kees’ heeft een aangeboren nierafwijking. Zijn nieren werken nog maar voor 17% en als zijn conditie nog verder verslechtert zal ook hij drie keer in de week naar het ziekenhuis moeten voor dialyse. Dat is praktisch niet te combineren met zijn lust en zijn leven: varen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer