Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Onverminderd feest op Kerkschip

ANTWERPEN

Dat het faillissement van Taveerne Kerkschip niet het einde van de activiteiten aan boord van het Kerkschip in Antwerpen betekent, bewezen afgelopen weekend de traditionele kerstmarkt en het kerstfeest aan boord.

1 / 1
Onverminderd feest op Kerkschip

Onverminderd feest op Kerkschip

Het kerstfeest op zondag 11 december ging gepaard met een viering van de 80-jarigen, zeg maar de ‘lichting’ 1936, onder oud-schippers en hun naaste familieleden. Maar liefst 109 tachtigers waren op de uitnodiging ingegaan. En ook nieuwjaar, georganiseerd door het Schippersgilde, wordt gevierd op het Kerkschip, gemeerd op nummer 25 van het Houtdok.

Kortom, alles wat de schippers aan festiviteiten zelf op het Kerkschip hadden gepland, vindt onverminderd doorgang. Ook de zondagvieringen door pater Paul Renders, schippersaalmoezenier, hebben normaal plaats.

Het faillissement van Taverne Kerkschip op 17 november, deed sommigen vermoeden dat het helemaal gedaan was met het Kerkschip. Maar de eigenaar, de vzw Kerkschip, had de uitbating van de taveerne uitbesteed aan een commerciële partij, die op zeker moment niet meer aan zijn verplichtingen kon voldoen.

De vzw loopt hierdoor een bedrag aan concessievergoedingen mis en moet bovendien op zoek naar een nieuwe uitbater. Meerdere gegadigden hebben zich intussen aangediend. Om in aanmerking te komen zijn ervaring in de horeca en financiële solvabiliteit belangrijk, maar ook vertrouwdheid met de binnenvaart en met de schippers-gemeenschap worden hoog aangeslagen. Het vzw-bestuur heeft nog geen beslissing genomen. Tot die tijd blijven de bar en de keuken gesloten voor het publiek, maar gaan de overige activiteiten op het Kerkschip gewoon door. (JG)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook