Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Filipijnse matrozen gebruikten ‘uitbuiting’

DORDRECHT [update]

Filipijnse matrozen die Gyron Crew beschuldigden van uitbuiting, deden dat vooral om – op ‘humanitaire’ gronden – aan een nieuwe verblijfsvergunning te komen. Dat bleek vrijdag 2 december uit het pleidooi van mr Alexander de Swart en mr Wies Hoeks, strafpleiters in de Gyronzaak (‘een enorm opgeklopte strafzaak’) voor de rechtbank in Dordrecht. Maandag was de slotzitting, met repliek van het OM, dupliek van de verdediging en het laatste woord voor de verdachten. De rechtbank doet 10 januari uitspraak.

1 / 3
Filipijnse matrozen gebruikten ‘uitbuiting'

Filipijnse matrozen gebruikten ‘uitbuiting'

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • J.G.J. van Maren

  Boete bedrag word alsnog uitbetaald
  Of is het OM de pooier in zulke zaken???

 • Azolla

  Altijd keurig gewerkt met Gyron matrozen kregen altijd minimaal conform CAO betaald,in de zeevaart
  kunnen ze dan wel iedere werkgever wel tot 100 jaar gevangenis veroordelen

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook