Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Autokraan tegen brug Mainz

MAINZ

De uitgedraaide autokraan van een binnenvaartschip heeft dinsdagochtend 29 november de spoorbrug over de Rijn in Mainz geraakt.

Volgens de Wasserschutzpolizei had een bemanningslid de kraan maandagavond alvast uitgedraaid, voordat het schip de brug passeerde. Er moest namelijk een auto van het schip aan land worden gezet. De autokraan was daarna vergeten.

De Deutsche Bahn nam na de aanvaring meteen maatregelen. Treinen mochten op de brug alleen nog stapvoets rijden. Na onderzoek bleek dat alleen de lak van de brug beschadigd was en werd de normale dienstregeling hersteld. Ook het schip was niet beschadigd en kon de vaart vervolgen. (MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook