Maritieme sector tooit zich op voor Maritime Week

Nederland Maritiem Land (NML) roept de maritieme sector op om van 29 oktober tot en met 5 november zoveel mogelijk activiteiten te organiseren.

Maritieme sector tooit zich op voor Maritime Week
  • NML roept op leuke activiteiten te organiseren

Onder het label Maritime Week worden de activiteiten gebundeld en de maritieme sector een week lang in de schijnwerpers gezet bij jongeren, (semi) overheid, bedrijfsleven, pers en andere geïnteresseerden. Het thema van dit jaar is ‘Ervaar de toekomst’.

Door het clusteren van interessante maritieme activiteiten wordt zoveel mogelijk zichtbaarheid voor de maritieme sector gecreëerd, getracht de impact van de cluster op economie en werkgelegenheid zichtbaar te maken en worden alle facetten van de maritieme sector belicht. De Maritime Week staat in het teken van kennisdeling, zelf beleven én ervaren welke opleidings- en carrièremogelijkheden de maritieme sector te bieden heeft. En natuurlijk om te laten zien hoe leuk het is om in de sector te leren en te werken.

De week begint zaterdag 29 oktober met de open dag van MARIN in Wageningen. Terugkerend hoogtepunt is het Maritime Awards Gala op maandag 31 oktober. Verder organiseert Netherlands Maritime Technology de Maritime Innovation Experience in Dordrecht. Het STC-NMU en YoungShip Rotterdam organiseren hun tweede gezamenlijke Masterclass. Die staat deze keer in het teken van ‘Veilige vaarroutes’. Verder kunnen bezoekers bij Futureland op de Tweede Maasvlakte terecht om de maritieme wereld van dichtbij te bekijken. Dit is slechts een greep van de geplande activiteiten. Het volledige programma wordt gepubliceerd op de website.

Aansprekende activiteiten

Voor het maximale effect roept NML de maritieme sector op deel te nemen aan de Maritime Week 2016. Dit kan door ook een aansprekende activiteit te organiseren en die bij NML aan te melden. Het NML-bureau voert de centrale coördinatie en algemene PR. Elke aangemelde activiteit en organisatie wordt individueel uitgelicht op de website en via de social media-kanalen van NML. Neem met contact op met Michiel Spitzer om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via telefoonnummer 010- 7470076 of e-mail: ms@maritiemland.nl. (PN)