Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Overwinning SKS 2016 kon Sneek niet ontgaan

SNEEK

Schipper Douwe Jzn Visser en zijn bemanning van de Sneker Pan hebben vrijdagmiddag 12 augustus het Sulveren Skûtsje, de wisseltrofee van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen, in ontvangst genomen. Donderdag was tijdens de tweede race op de Lemmer al duidelijk, dat de overwinning voor 2016 de Snitsers niet meer zou ontgaan.

1 / 1
Overwinning SKS 2016 kon Sneek niet ontgaan

Overwinning SKS 2016 kon Sneek niet ontgaan

Het was donderdag ‘min waar op ‘e Lemmer’ tijdens de wedstrijd, die werd georganiseerd door de Lemster wedstrijdcommissie. De échte die-hard skûtsjeliefhebbers zaten op het strand en de pier bij de Lemster baai om de apotheose van het kampioenschap mee te maken. Theoretisch zou donderdag de beslissing kunnen vallen…

En dat gebeurde ook. De Sneker Pan zeilde van start tot finish aan de leiding. Douwe Jzn. Visser behaalde daarmee zijn vierde dagoverwinning én zijn negende SKS-titel, meldde de website van de SKS donderdag al onomwonden, met nog een wedstrijd te gaan. Op de Snitser Mar was de overwinning voor schipper Douwe Azn Visser met het skûtsje van Grouw, tweede werd Earnewâld en als derde hield het skûtsje van Sneek de koppositie in het klassement. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook