Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

34ste Schuttevaerrace snelste in de historie

STAVOREN

De 34ste Schuttevaerrace, die vrijdag 1 juli met 25 teams van start ging in Stavoren, werd de snelste in de historie van de triatlonrace. Team Lenco, met schipper Harry Amsterdam, is zaterdag 2 juli rond 09.30 als eerste gefinished in Stavoren. Binnen 27 uur heeft het team 110 mijl gevaren, 130 kilometer gefietst en 32 kilometer hard gelopen.

1 / 2
34ste Schuttevaerrace snelste in de historie

34ste Schuttevaerrace snelste in de historie

De race ging van start met harde wind. Het was een spectaculair gezicht om de teams te zien vertrekken vanuit de Oude Haven in Stavoren. Vanaf Kornwerderzand naar Texel moesten de teams golven met een hoogte van 2 tot 3 meter trotseren. Op ruimwindse rakken zijn snelheden gemeten van 12,2 knopen. Helaas maakten deze omstandigheden ook dat sommige teams moesten besluiten te stoppen.

In een recordtijd was het eerste team op vrijdag 1 juli op Texel: 12.00 uur. Nadat de fietsers hier een tijdrit van 60 km hadden afgelegd is koers gezet richting Vlieland. Daar hebben de lopers in het licht in plaats van het donker een halve marathon gelopen. Vervolgens is het traject vervolgd naar Harlingen en Terschelling, waarna team Lenco als eerste finishte in Stavoren. Van de 25 gestarte teams zijn uiteindelijk 16 teams gefinisht.

De winnaar van de Schuttevaerrace is het team dat over de zeil-, fiets- en looptrajecten na toepassing van de rating het laagste puntenaantal heeft. Dat was team Lenco met schipper Harry Amsterdam, zeilers Ale Bok en Sipko Zwart, fietser Johan Tijssen en loper Douwe Yska. Tweede werd team Gotcha met schipper Olivier Verhaar en derde team Xquise met schipper Okke van Mourik.
Het streven is om de 35ste editie van de Schuttevaerrace volgend jaar weer in het eerste weekend van juli plaats te laten vinden.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook