Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Scheepshoorn schalt in oosters Hattamabad

HATTAMABAD

‘Bijna 250 kids genieten van mooie week en wij van vertrouwde scheepshoorn’, twitterde burgemeester Jan Willem Wiggers van Hattem maandag 6 juni na de opening van het 59e Nationaal Kamp Hattem. De gebeurtenissen in ‘Hattamabad’ zijn bijna live te volgen op Facebook.

1 / 3
Scheepshoorn schalt in oosters Hattamabad

Scheepshoorn schalt in oosters Hattamabad

De 227 kinderen en 68 mentoren en kampwachten in de bossen rond De Zandkreek verkeren de hele week in Oosterse sferen met sultan Ali-Boe-Boe, grootvizier Bin-Shniki en haar hulpje Suffi, met marktkoopvrouw Neefar, de plaatselijke sloeber Sadiq die in een kooi gevangen werd gezet en de Fakir op zijn vliegend tapijt die aan het eind van de dag sleutel 36 komt brengen om Sadiq te bevrijden. Dat is waar iedereen al maanden naar uitkeek.

Amfitheater

Het vijf dagen durende kampspel begon traditioneel in het kleurrijk gevulde amfitheater. Met vooraf veel vrolijke kampliedjes, tussendoor een speelse uitleg van de regels door de nieuwe amfitheaterleidster Fimmy de Jong, en tot in Hattem hoorbaar scheepshoorngeschal uit De Zandkreek bij het instuderen van de kampsignalen.

Het bos van het Nationaal Kamp Hattem was al bekend terrein voor leerlingen van basisscholen uit Nieuwegein, Maasbracht, Lemmer, Wemeldinge, Kampereiland, Terschelling, Terneuzen en Rotterdam. Daar zijn nu ook kinderen uit Kamperveen en van het Meander-internaat De Singel uit Dordrecht bij gekomen.

Sfeerproeven

Woensdagavond is de traditionele markt waar veel ouders van kampgangers worden verwacht. Die kunnen trouwens ook elke dag sfeerproeven tijdens de live-uitzendingen van spelmomenten in het amfitheater. Op Facebook zijn aan het eind van elke dag filmpjes van het kamp te zien. Voor het vastleggen van dit alles duiken overal kleine camera’s op. Zelfs de staf van grootvizier Bin-Shniki brengt de enthousiaste reacties van de kinderen in beeld.

‘Met prachtig weer en een bos vol met goedgehumeurde mensen kan het niet anders dan dat deze eerste dag een voorbode is van weer een geweldige kampweek’, aldus het eerste dagverslag op de website van het Nationaal Kamp. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook