Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

EOC dekt nu ook hermotorisering

UTRECHT / MEPPEL

Na een gunstig jaar kan EOC Schepenverzekering de leden een forse premierestitutie geven. Er zal ongeveer 2,5 miljoen euro worden uitgekeerd. Per lid komt dat neer op bijna 12% restitutie op de premie. ‘Een ongekend resultaat, waar we erg trots op zijn’, zei Tom Boerema van de Raad van Bestuur vrijdag 3 juni in de EOC-ledenvergadering in Utrecht.

1 / 1
EOC dekt nu ook hermotorisering

EOC dekt nu ook hermotorisering

  • Fusie en voorzichtig varen leidt tot 12% premierestitutie

EOC heeft dit gunstige resultaat aan meerdere factoren te danken. De fusie is een belangrijke
oorzaak, er wordt efficiënter gewerkt en er kwamen nieuwe leden bij. Daarnaast heeft EOC te maken met een teruglopende schadelast en zijn er eenmalige financiële meevallers waar de leden van mee kunnen profiteren.

Maar de lage schadelast is de belangrijkste factor in de premierestitutie, zegt Boerema. ‘Een compliment aan onze leden, die duidelijk voorzichtiger hebben gevaren. Daar profiteren ze nu met z’n allen van.’ Boerema beseft dat de verminderde schade deels mazzel is, maar de maatschappij zet er alles op in om het aantal schades blijvend te verminderen. ‘We investeren enorm in preventie en voorlichting, daar plukken we nu de vruchten van. In de toekomst gaan we daar uiteraard mee verder.’

Hermotoriseringsverzekering

Het positieve maatschappijresultaat uit zich niet alleen in een premierestitutie, maar ook in dekkingsuitbreidingen. Tijdens de ledenvergadering introduceerde EOC de hermotoriseringsverzekering, waarbij hoofdmotoren aanvullend verzekerd zijn tegen de overeengekomen vervangingswaarde. EOC kondigt nog meer dekkingsuitbreidingen aan.

Om het resultaat nog positiever te doen uitkomen, werkt EOC ook aan verlaging van de kosten. Boerema: ‘De fusie heeft daar voor een belangrijk deel aan bijgedragen.’ EOC is een onderlinge schepenverzekeraar zonder winstoogmerk, in 2014 ontstaan uit een fusie van efm en Oranje. Een positief resultaat wordt als het mogelijk is teruggestort aan de leden. ‘Dat lukt uiteraard niet elk jaar, maar gelukkig wel regelmatig.’

De restitutie van nu betekent niet dat er volgend jaar meteen weer geld bij moet. ‘De maatschappij is financieel zo gezond dat we niet extra hoeven te sparen voor de toekomst. Dus alles wat we besparen, komt direct ten goede aan onze leden’, zegt Boerema. ‘Daarmee hopen we onze dank voor hun vertrouwen nog eens extra duidelijk te maken.’ (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook