Column: Eerlijke handel

Wat ik niet begrijp is de schizofrenie wanneer het eerlijke handel betreft. Steeds meer bedrijven doen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Ze houden de balans tussen de mens, de schepping en geld verdienen (people, planet, profit) in het oog en uiten dat onder meer door in de bedrijfskantine koffie te schenken met een ‘Fair Trade’ kenmerk. Op die manier krijgen de koffieboeren een redelijke prijs voor hun product. En worden ze niet tegen elkaar uitgespeeld in de race naar de laagste prijs.

Column: Eerlijke handel

Door Bart Verkade – bedrijfseconoom en schipper, combineert het varen met een adviespraktijk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Column: Eerlijke handel | Schuttevaer.nl

Column: Eerlijke handel

Wat ik niet begrijp is de schizofrenie wanneer het eerlijke handel betreft. Steeds meer bedrijven doen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Ze houden de balans tussen de mens, de schepping en geld verdienen (people, planet, profit) in het oog en uiten dat onder meer door in de bedrijfskantine koffie te schenken met een ‘Fair Trade’ kenmerk. Op die manier krijgen de koffieboeren een redelijke prijs voor hun product. En worden ze niet tegen elkaar uitgespeeld in de race naar de laagste prijs.

Column: Eerlijke handel

Door Bart Verkade – bedrijfseconoom en schipper, combineert het varen met een adviespraktijk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer