Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Column: Eerlijke handel

Woudrichem

Wat ik niet begrijp is de schizofrenie wanneer het eerlijke handel betreft. Steeds meer bedrijven doen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Ze houden de balans tussen de mens, de schepping en geld verdienen (people, planet, profit) in het oog en uiten dat onder meer door in de bedrijfskantine koffie te schenken met een ‘Fair Trade’ kenmerk. Op die manier krijgen de koffieboeren een redelijke prijs voor hun product. En worden ze niet tegen elkaar uitgespeeld in de race naar de laagste prijs.

1 / 1
Column: Eerlijke handel

Column: Eerlijke handel

Door Bart Verkade – bedrijfseconoom en schipper, combineert het varen met een adviespraktijk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook