Rondvaartrederij zoekt personeel

Rondvaartrederij Blue Boat Company (BBC) in Amsterdam is naarstig op zoek naar schippers, kelners en gidsen.

Rondvaartrederij zoekt personeel

Om personeel te werven voor de rondvaartboten van de rederij werd onlangs een open dag gehouden. Het bedrijf verwacht de komende jaren veel nieuw personeel nodig te hebben. Het toerisme in Amsterdam groeit jaarlijks met 5% en volgens de prognoses zet die stijging door tot 23 miljoen toeristen per jaar in 2025. Onder hen vele miljoenen die een rondvaart door de grachten willen maken. Om die groei aan te kunnen is de komende jaren onder meer extra mankracht nodig. Ook ouderen die een carrièreswitch willen maken zijn nadrukkelijk welkom bij de rederij.

Op de open dag was ook het Nova College uit IJmuiden aanwezig. Daar wordt de opleiding tot rondvaartschipper gegeven. Die opleiding kwam er op initiatief van de gezamenlijke Amsterdamse rondvaartrederijen. De opleiding kan binnen een jaar worden afgerond.

Belangstellenden kregen tijdens de open dag informatie over de beroepen aan boord. Geïnteresseerden konden zich na afloop direct aanmelden voor een baan of voor de opleiding tot schipper aan het Nova College.

Blue Boat Company maakte vorige week ook bekend dat de 12 dieselaangedreven rondvaartboten in de vloot allemaal overschakelen op GTL als brandstof. GTL (Gas To Liquid) geeft een aanzienlijke schonere verbranding en zorgt dus voor minder schadelijke uitstoot. De overschakeling naar GTL wordt gezien als een overgangsfase. BBC heeft op dit moment drie elektrisch aangedreven rondvaartboten en streeft ernaar de hele vloot op termijn uitstootvrij te maken. (MdV/PN)