Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Derde Herman Wilbrink is uit

A/B CASCADE

Het derde deel van de serie ‘Met de Cascade op avontuur’, van de uit de binnenvaart afkomstige jeugdboekenschrijver Herman Wilbrink, is uit.

1 / 1
Derde Herman Wilbrink is uit

Derde Herman Wilbrink is uit

De serie speelt zich af op een binnenvaartschip. ‘Op deze manier wil ik meer kinderen kennis laten maken met de wereld van de binnenvaart’, vertelt Wilbrink. ‘In dit deel, De verdwenen professor, heb ik gebruikgemaakt van veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van een nieuwe brandstof. Er is een uitvinding voorhanden waardoor brandstof voor vervoermiddelen erg goedkoop wordt. Dit is een waterstof-brandstof. De regeringen houden dit tegen, omdat ze hier geen accijns meer op krijgen. In mijn boek heb ik veel feiten met fictie verweven en komt de hoofdpersoon – Erik, die meevaart met zijn oom Martin op het binnenvaartschip Cascade – een professor tegen die deze uitvinding heeft gedaan. Criminelen willen de uitvinding ook hebben. Aan boord van de Cascade volgt een spannende ontknoping. (PN )

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook