Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vertrek Kees de Vries kost Schuttevaer ‘60% vermogen’

WERKENDAM

De financiële deal tussen de schippersvereniging Koninklijke Schuttevaer en de vertrokken directeur Kees de Vries is woensdag 30 december, ondanks juridische afspraken over geheimhouding, toch publiek geworden.

Landelijk penningmeester Henry Mooren wilde, na zijn uitleg over de contributieverhoging door de integratie met BLN, in de afdelingsvergadering van Koninklijke BLN-Schuttevaer in Werkendam aanvankelijk niets kwijt over de afhandeling van het vertrek van de directeur. Hij was er zelf niet direct bij betrokken geweest, het was een zaak tussen ‘voorzitters en advocaten’.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties (9)
 • Joop Molewijk

  Ik vind dit een klap in het gezicht van de bestuursleden van de diverse afdelingen en dan met name de varende bestuursleden. Door de afdracht, die de afdelingen moeten doen, blijft er maar een bescheiden budget over om als bestuur te functioneren, waardoor dit werk dan ook vaak word gedaan zonder daar een kostendekkende vergoeding voor te kunnen claimen. En dan nu dit. Ik denk dat je op een stevige stoel moet zitten om er niet af te tuimelen, als je dit verneemt.

 • J. Snoei

  Geachte heer P Ros,

  Daar ik niet goed lezen kan verwijs ik u naar het bovenstaande artikel :
  >Op 24 augustus 2015 besloten BLN-Schuttevaer en De Vries na 20 jaar uit elkaar te gaan vanwege een onoverbrugbaar verschil van inzicht over de integratie van Koninklijke Schuttevaer met BLN.< Vind uw uitspraak bij het BLN bent u aan het verkeerde adres, geeft precies aan waar het aan schort. Totaal respectloze behandeling van leden, dit is weer een grotere reden om deze neerwaartse spiraal te verlaten ! Met groet van een bijna 30 jarige lid.......

 • a de Waardt

  zo dan….. Dat is een hoop. Kan de contributie nog verder omhoog.

 • Piet Bennik

  Wat er gebeurd is met het uitkopen van dhr. de Vries is vrij normaal.
  Het is nog een bescheiden bedrag na zoveel jaar trouwe dienst.
  Hoe vaak horen we niet in het nieuws over gouden handdrukken.

  Gezien de reacties ik heb gehoord en gelezen hebben veel leden zitten slapen, en nog gezien het huisvuil, maar mogen nu op de blaren zitten.

  Maar we hebben nu toch de “Koninklijke BLN Schuttevaer” dat mag ook wel wat kosten.

  Veel wijsheid,

 • T.M.M. Grooten-Wendt

  Het is een kwestie wat voor informatie je voed aan de politieke partijen dhr Ros..

 • P Ros

  Rustig aan dames en heren.

  Niet gelijk oordelen als je alleen een hoog bedrag hoort.

  Smijt u een stuurman die 20 jaar voor u gewerkt heeft en zijn beste krachten bij u aan boord heeft gegeven met slechts een bloemetje op straat?

  Voorzitter Erik Schultz is van mening dat alles conform de rechtsregels is gegaan.

  Als u het niet eens bent met die rechtsregels moet u bij de sociale partners zijn of bij de politieke partij waarvan u lid bent en waarop u heeft gestemd.

  U bent mi bij BLN aan het verkeerde adres. Ik roep u op uw lidmaatschap hierom niet te beëindigen.

 • M Smitsman

  Einde lidmaatschap Schuttevaer!

 • S.K.J. Daalder

  Jammer dat zo’n organisatie na zoveel jaar naar de kl@@e gaat en niet alleen door Kees de Vries maar door te groot worden cq denken en de achterban voor gek te verslijten
  Oprecht echt jammer

 • J. Snoei

  Zo dadelijk een nota van € 1.300,– op de deurmat…….. #KLAARMEE bijna 30 jaar lid……

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook