Koninklijke BLN-Schuttevaer verhuist naar Zwijndrecht

Koninklijke BLN-Schuttevaer verhuist begin volgend jaar naar Zwijndrecht. Directe aanleiding is het aflopen van het huurcontract van het pand aan het Vasteland te Rotterdam, meldt directeur Hester Duursema.

Koninklijke BLN-Schuttevaer verhuist naar Zwijndrecht

Verschillende nieuwe huisvestingsopties zijn bekeken en uiteindelijk is de keus op de Scheepmakerij 320 in Zwijndrecht gevallen. Met de beslissing om zich in een ‘thuishaven van de binnenvaart‘ te vestigen zet Koninklijke BLN-Schuttevaer volgens Duursema bewust een stap in de richting van haar achterban.

‘Met de officiële toetreding van Koninklijke Schuttevaer tot BLN is wat ons betreft de start- en opbouwfase definitief voorbij. In de volgende fase zetten we ons maximaal in voor een duurzaam toekomstperspectief voor de binnenvaart. We stimuleren onze leden om uit te gaan van hun eigen kracht. Dit doen we op alle mogelijke manieren’, zegt Duursema. Vrijdag 27 november wordt een nieuwe campagne gepresenteerd tijdens het congres ‘Uiteraard; Binnenvaart’ van BLN-Schuttevaer.

De keus voor Zwijndrecht is volgens de BLN-directeur unaniem gemaakt door de ledengroepen. Duursema: ‘Dat we in Zwijndrecht letterlijk dichterbij onze achterban werken was een belangrijke pro. Maar daarnaast is Zwijndrecht financieel ook een veel interessantere optie dan vergelijkbare objecten die we in Rotterdam hebben bekeken. Bovendien gaan we er enorm op vooruit qua ruimte, dus we kunnen ook meer meetings in huis organiseren.’

De precieze verhuisdatum voor BLN-Schuttevaer staat nog niet vast. Momenteel wordt gekeken welke bouwkundige aanpassingen gedaan moeten worden om de werkplekken gebruiksklaar te maken. De Stichting Afvalstoffen Binnenvaart (SAB) is eind oktober al verhuisd van het Vasteland naar kantorengebouw Port City II in de Waalhaven ZZ. Brancheorganisatie CBRB, het IVR en de ondersteunende stichtingen EICB, Bureau Telematica Binnenvaart en Bureau Voorlichting Binnenvaart blijven aan het Vasteland, maar schuiven iets op in het kantoorpand.