Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Strontrace: bomend weg uit Workum (video)

WORKUM

Het startschot voor de jaarlijkse Strontrace heeft maandag weer geklonken. De zeilwedstrijd herinnert aan vroegere tijden, toen schippers mest vanuit Noordoost-Nederland naar de bollenstreek in het westen brachten.

1 / 1
Strontrace: bomend weg uit Workum

Strontrace: bomend weg uit Workum

Tegenwoordig gaat de reis met een symbolische lading mest van Workum naar Warmond en terug. Motoren is uit den boze, er wordt gezeild, gejaagd of geboomd. Bij de start was het zwaar bewolkt en een zwakke noordwestenwind. It Soal was bezeild, maar dat schoot niet op. Dus bomen en jagen.

Bijna alle schepen hebben een halfwinder, maar pas op het IJsselmeer viel die bol en vol. Volgende week in Schuttevaer verslag van het verloop van de Strontrace, evenals die van de Beurtveer en Visserijdagen in Workum. (PN)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook