Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Saan verhuist Koningssloep naar nieuw schiphuis

AMSTERDAM

De gerestaureerde Koningssloep is woensdag 7 oktober op het Marine Etablissement Amsterdam ondergebracht in een speciaal door DOK architecten ontworpen schiphuis.

1 / 1
Saan verhuist Koningssloep naar nieuw schiphuis

Saan verhuist Koningssloep naar nieuw schiphuis

Net als tijdens de verbouwing en heropening van Het Scheepvaartmuseum heeft Koninklijke Saan het transport verzorgd. Een secure en uiterst precaire opdracht, die werd vergezeld door de motorbrigade van de Koninklijke Marechaussee. Maandag was de Koningssloep vakkundig ingepakt om de overtocht vanuit Hoogwoud naar zijn nieuwe thuishaven in Amsterdam in etappes te kunnen maken.

Strak geregisseerd

Het vervoer van de Koningssloep vond volgens een strak schema plaats, waarbij de weersomstandigheden een grote rol hebben gespeeld. Na het monteren van de nieuwe steun onder het vaartuig is de koninklijke sloep uit de loods in Hoogwoud gereden en op een trailer gehesen. Daarna vond het transport naar Diemen plaats, waar het vaartuig in de loods van Saan heeft ‘overnacht’.

In verband met het relatief droge weer en weinig wind is de Koningssloep woensdag vanuit de loods naar het Marine Etablissement Amsterdam getransporteerd, waarna het vaartuig in het schiphuis is gehesen. Vervolgens is het schiphuis ‘omgeduwd’ naar de steiger van Het Scheepvaartmuseum, zodat de montage kan plaatsvinden en het publiek vanaf 15 oktober de Koningssloep in volle glorie kan bewonderen.

De architect van het schiphuis is Liesbeth van der Pol, voormalig Rijksbouwmeester, die ook tekende voor de renovatie van Het Scheepvaartmuseum en het depot op het Marineterrein Amsterdam. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook