Gebroeders Luden viert 50-jarig jubileum

De Stichting tot behoud van de reddingboot Gebroeders Luden vierde zaterdag 12 september het 50-jarig jubileum, samen met donateurs, sponsoren en ex-opvarenden.

Gebroeders Luden viert 50-jarig jubileum

Allereerst werd er een kuiertocht gehouden door Oostmahorn, verzorgd door voormalig schipper Willem Wilstra en voormalig machinist Wietse Zijlstra, die veel wisten te vertellen over de vroegere thuisbasis in de jaren ’60 van de vorige eeuw.

Na de kuiertocht werd er ingescheept op de Silverwind en de Gebroeders Luden en voeren beide schepen via de sluis richting het wad. Willem Wilstra hield aan boord een diapresentatie over de bouw van de Insulinde en de Gebroeders Luden. Ook over de inzet van de schepen was wel het een en ander te vertellen. Dit met de nodige anekdotes.

Rond de middag was er een uitgebreide lunch. Na de lunch kwam er een rib (Viking Discovery) langszij die gasten meenam op een tochtje over het wad. Ook konden de gasten overgezet worden op de Gebroeders Luden om er even rond te kijken. Hiervan werd uitgebreid gebruik gemaakt.

De Edzard Jacob en de Koning Willem 1 van KNRM Schiermonnikoog kwamen langs om de feestvreugde te verhogen. Dit werd door de gasten en de vrijwilligers van de Gebroeders Luden zeer op prijs gesteld.