Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Praktijkproef ‘onbemand’ varen

MILAAN

Het Italiaanse Fincantiera-concern zoekt testers voor een praktijkproef met op afstand bestuurde zee- en binnenvaartschepen. De automatiseringsdivisie van het bedrijf, Omega Automation, heeft technieken ontwikkeld die een onbemande brug/stuurhut mogelijk maken. Bediening geschiedt vanuit een centrale in Milaan.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • G. Bedet

  Mmmm. 1 april ja.Maar ik ga ervan uit dat het vroeg of laat gebeurd dat schepen niet alleen kunnen maar ook automatisch bestuurd zullen varen. Bemanning zal er nog wel aan boord zijn. Voordeel: geen adrenaline van “nog even” voorbijlopen etc. Dat besturen vanuit Milaan is natuurlijk flauwekul. In het wegverkeer is men er al druk mee bezig en ook in de zeevaart wordt ermee gepionierd. Degenen die menen dat het niet kan, zullen ooit ongelijk krijgen.

 • M Teekman

  1 april

 • N.A.M. Wildenbeest

  1-April !!

 • J.C Hagens

  Nog een paar uurtjes slapen en het is 1 April.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook