Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Dubbele petten’ Rabobank bij inkoop veilingschepen

UTRECHT

Drie medewerkers van de afdeling Bijzonder Beheer van Rabobank zijn tevens bestuurder van de Rabobankdochters die vastgoed en binnenvaartschepen opkopen van (bijna) failliete klanten. Dat ziet de bank zelf niet als een probleem. Maar geldsite Follow The Money (FTM.nl) zet er vraagtekens bij.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • J.G.J. van Maren

  je kan nog heel goed voor jezelf beginnen als je aan normale randvoorwaarden voldoet.
  Zoals een reële taxatie en 25% eigenvermogen.
  als je dan een schip kan kopen voor een bedrag waarbij de huidige vrachtprijzen kostendekkend zijn.
  gewoon vraag en aanbod.
  Dat lukt dus niet als Fokko Bv de prijzen op veiligen minimaal 1 miljoen te hoog houd. om de rest van hun binnenvaart vloot te beschermen.

 • Rienk abrahamse

  Je ziet nu, dat de Rabobank in paniek is. Waar vroeger mogelijk was om snel zaken te doen, duurt het nu tijden voordat er maar iets geregeld wordt. Zelfs als er normaal eigen vermogen is, moeten er allerlei onzinnige gesprekken worden gevoerd. Het blijkt nu ook bijna onmogelijk om zelfs nog maar te beginnen als jonge ondernemer. Dit alles omdat de Rabobank zelf in de hoogconjunctuur het padje kwijt was, het niet op kon.
  Het gevolg is nu wel dat er geen doorstroming is op dit moment. Bij het artikel had ik graag de opmerkingen van minister Kamp gezien betreffende de staatsgarantie en BTW. Een en ander heeft een vies luchtje.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook