Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Column: Lessen uit de geschiedenis

Woudrichem

Ruud Filarski heeft een mooi standaardwerk geschreven over de geschiedenis van onze binnenvaart vanaf 1800. Een aanrader. Natuurlijk is de binnenvaart ouder, maar de laatste 200 jaar hebben de grootste wijzigingen plaatsgevonden. Vanaf de holle boomstam tot de tjalk op de Rijn heeft meer tijd gekost dan van tjalk tot moderne chemietanker. Toch moeten we ook de mogelijkheden van die oude schuiten niet onderschatten. De Romeinen kregen het voor elkaar om, dankzij de binnenvaart, hele steden uit de grond te stampen, schrijft columnist Bart Verkade.
Door Bart Verkade, bedrijfseconoom en schipper. Hij combineert het varen met een adviespraktijk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook