Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Hester Duursema nieuwe ESO-secretaris

BRUSSEL

Directeur Hester Duursema (32) van BLN is benoemd tot nieuwe secretaris-generaal van de Europese Schippers Organisatie (ESO), één van de twee koepelorganisaties voor de binnenvaart in Europa. Zij volgt Henk van der Velde (68) op, die de functie bekleedde sinds zijn pensionering als secretaris van de BLN-lidorganisatie CBOB.

Hester Duursema was namens Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN) al lid van de ESO-raad. In haar nieuwe functie is ze meer betrokken bij de vertegenwoordiging van de ESO naar buiten en het interne reilen en zeilen van de koepelorganisatie. In een reactie zegt ze blij en vereerd te zijn met haar unanieme benoeming. ‘Goed om ook op Europees niveau de belangen van de particuliere binnenvaart te kunnen behartigen. Het is een verantwoordelijke taak, maar ik weet me gesteund door het ESO-bestuur en de raad met vertegenwoordigers uit alle Europese binnenvaartlanden.’

Duursema maakt zich zorgen om de aanhoudend slechte economische situatie van de binnenvaart, zegt ze. ‘Ik wil me inzetten om met de sector te komen en de afhankelijkheid om te zetten in kracht.’
De nieuwe ESO-secretaris heeft 9 jaar internationaal gewerkt, voor ze in 2013 directeur werd van de brancheorganisatie BLN. Ze is afgestudeerd in internationale economie en gepromoveerd op strategisch leiderschap.

Henk van der Velde was verrast door de waarderende woorden die hij kreeg bij zijn afscheid als secretaris-generaal. ‘Ik heb het met plezier gedaan en ben blij met deze tijdige opvolging. Ik kijk met trotst en tevredenheid terug en dank iedereen die bijdroeg aan de verbetering van de sector.’ Van der Velde blijft actief in de ESO, met name in de ondersteunende kant van het bureau. De raad heeft hem tevens benoemd tot interim vicevoorzitter, voorlopig tot de zomer. Christiaan Van Lancker is voorzitter van de ESO. (DvdM)

Reacties (1)
  • J. van Wijk

    Henk, bedankt

    Hester, succes

    Gr. Sjaak

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook