Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Onderzoeksraad verdiept zich in kapseizen mbs Rick

DEN HAAG

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat een eigen onderzoek instellen naar het kapseizen van het beunschip Rick op de Westerschelde in de nacht van 5 op 6 februari. Ook wordt een dodelijk brugongeval in Zaandam onderzocht. Dat is maandag bekend gemaakt.

De Rick kapseisde zoals in Schuttevaer gemeld ter hoogte van Hoofdplaat, ongeveer 6 kilometer ten oosten van Breskens. Een zandzuiger was zand aan het overladen op het schip, toen het plotseling omsloeg. Aan boord waren op dat moment drie mensen. Een man die de wacht hield, werd snel gered. Een tweede werd na een aantal uren levend in het schip gevonden. Het derde bemanningslid werd 16 februari 2015 nog steeds vermist.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook