Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eis na aanvaring: 550 euro voorwaardelijk voor Nesselande en Helgafell

ROTTERDAM

Een voorwaardelijke geldboete van 550 euro eiste de officier van justitie in Rotterdam tegen de schipper van de Nederlandse binnenvaarttanker Nesselande en de kapitein van het Deense containerschip Helgafell. De twee schepen kwamen 18 november 2008 met elkaar in aanvaring op de Nieuwe Maas ter hoogte van de Beneluxtunnel, waarbij de Nesselande grotendeels zonk.

Volgens justitie werden op beide schepen fouten gemaakt. De Helgafell voer te snel en de schipper van de Nesselande zou onvoorzichtig zijn geweest bij het oversteken van de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen naar de 2e Petroleumhaven. Daarbij hield justitie rekening met de lange tijd die inmiddels is verstreken sinds het ongeval. De rechtbank spreekt zich op 9 februari uit in deze strafzaak.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook