‘Veilingschepen niet met subsidie terug in de vaart’

Eigenaren van door de Rabobank geveilde schepen blijven, nadat hun schip is geveild, niet op hun voormalige schip werken. Van gesubsidieerde schepen die met onderbetaalde bemanning onder de gemiddelde kostprijs kunnen varen en andere schippers valse concurrentie aandoen, is volgens minister Henk Kamp van Economische Zaken geen sprake.

‘Veilingschepen niet met subsidie terug in de vaart'

Door Marja de Vet
Dat blijkt uit Kamp’s antwoorden op schriftelijke vragen van SP-Kamerlid Farshad Bashir naar aanleiding van het artikel van eind november 2014 in Schuttevaer over de veiling van vier binnenvaartschepen van de Rabobank. Kamp beantwoordde de vragen mede namens minister Schultz van Infrastructuur en Milieu.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer