Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ervaren schipper/adviseur bij BLN aan de slag

ROTTERDAM

Peter Schaberg wordt de nieuwe beleidsadviseur Markt & Economie bij BLN-Koninklijke Schuttevaer. Hij komt per 1 januari in de plaats van Erik van Toor, die onlangs afscheid nam.

Schaberg (1956) heeft na zijn VWO gestudeerd aan de Koninklijke Militaire Academie (studierichting economie en logistiek), gevolgd door tal van advies- en leidinggevende functies in Duitsland en in operatiegebieden (Bosnië-Herzegowina). Tevens heeft hij verschillende bedrijfs- en bestuurskundige opleidingen voor hogere functies binnen Defensie en de Rijksoverheid gevolgd.

Parallel aan zijn werk bij Defensie heeft hij zijn Rijnpatent gehaald en is indertijd gestart met een binnenvaartbedrijf waarbij hij zelf voer of een zetschipper inzette. Meer dan 12 jaar heeft hij gevaren en aan boord gewoond. Na de geboorte van zijn kinderen is hij aan de wal gegaan. De afgelopen jaren was hij beleidsadviseur strategie en parlementaire aangelegenheden bij het Ministerie van Defensie. Peter Schaberg is vorig jaar gestopt met werken bij Defensie, voer af en toe bij verschillende kennissen en overwoog zelf weer een binnenvaartbedrijf te starten.

Gekoppeld aan het varen is Schaberg lid geweest van belangenorganisaties, altijd met het idee dat, als daar meer tijd voor kwam, hij zich daarvoor zou willen inzetten. ‘Die tijd lijkt nu gekomen’, volgens een bericht in de nieuwsbrief van BLN-Koninklijke Schuttevaer. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook