Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Koningin Máxima bezoekt prijswinnaar Kotug

ROTTERDAM

Koningin Máxima bracht woensdagochtend 3 december in Rotterdam een bezoek aan internationaal maritiem dienstverlener Kotug, die in mei uit haar handen de Koning Willem I Prijs ontving. Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

1 / 1
Koningin Máxima bezoekt prijswinnaar Kotug

Koningin Máxima bezoekt prijswinnaar Kotug

Koningin Máxima startte haar bezoek met een vaartocht op de nieuwste sleepboot RT Evolution van Kotug . Deze sleepboot, type Rotortug, is voorzien van hybride technologie waardoor de sleepboot volledig elektrisch, geruisloos, brandstofbesparend en emissieloos kan varen. Tijdens de vaartocht gaf de bemanning uitleg over de innovatieve techniek van de Rotortug.

Aansluitend bezocht koningin Máxima de nieuwe Rotortug-simulator bij de STC-Group, onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie. Deze simulator wordt door Kotug gebruikt om bemanningen te trainen voor het varen op een Rotortug en om nieuwe kapiteins op te leiden. Koningin Máxima sprak met twee cursisten over het interactieve trainingsprogramma.

Daarna bezocht koningin Máxima het hoofdkantoor van Kotug. Tijdens de rondleiding door het kantoor sprak ze met medewerkers over de historie van Kotug, de ontwikkelingen van de sleepboten, de economische ontwikkelingen in de Europese havens en over de activiteiten die worden ondernomen om de internationale groei van het bedrijf voort te zetten. Het bezoek werd afgesloten met een gesprek met vertegenwoordigers van Kotug, de Port of Rotterdam, de
Broekman Group en de STC-Group over het thema ‘De Rotterdamse haven in internationaal perspectief; kansen en bedreigingen’.

Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Prijs wordt sinds 1958 tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting, met steun van het ministerie van Economische Zaken. De Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De prijs gaat naar ondernemingen die hebben laten zien dat ze durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie succesvol weten te combineren.

Kotug is een toonaangevende maritieme dienstverlener, die haar innovatieve service levert in Europa, Afrika, Australië en Azië. Met haar moderne vloot en zeer professionele medewerkers, zowel op kantoor als op de vloot, biedt Kotug haar sleepdiensten aan in havens, terminals, offshore, de opkomende markt van windenergie en is 24 uur per dag alert voor hulpverlening en berging. Met meer dan een eeuw ervaring heeft Kotug zorgvuldig haar reputatie opgebouwd en voldoet zij aan alle eisen die de maritieme industrie vraagt op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook