Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schippers weigeren 7,50 nog langer te betalen

ROTTERDAM

De bereidheid onder binnenvaartondernemers om de verplichte afvalstoffenbijdrage van 7,50 euro per kuub gasolie te betalen neemt zienderogen af. Op de Facebookpagina van Vrouwen in de Binnenvaart in Actie (VIBIA) geven vrouwen los van elkaar aan dat ze samen met hun man hebben besloten niet langer te betalen. Als reden wordt meestal opgegeven dat ze vrijwel nooit oliehoudend afval afgeven en al zo lang betalen.

1 / 1
Schippers weigeren 7,50 nog langer te betalen

Schippers weigeren 7,50 nog langer te betalen

SAB waarschuwt voor hoge boetes

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Piet Bennik

  Je kunt toch gewoon die € 7,50 doorberekenen in de vracht.
  Aha, daar hebben we moeite mee met kosten door berekenen.

  En huisvuil wel even lekker apart houden zoals het is.
  Ik ben hier omtrent benieuw wat een volgende termijn vrijwillige abonnementen gaat kosten.
  Want de verspilling is groot er staan in Groningen en Gaarkeuken van die abobakken naast gewone hiermee geeft RWS al aan hoe er met een kosten plaatje word om gegaan.
  Er staat bijna 10.000 euro niets te doen!!!

  Groet,

 • H van Buren

  In iedere branche betaald de vervuiler. We weten met zijn alle donders goed, dat de binnenvaart er niet altijd even goed in is, om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen. Als iedere afgifte apart afgerekend zou worden, kan ik U garanderen dat er stukken minder wordt afgegeven en het milieu er onder zal leiden. Ik denk dat het SAB voor een groot gedeelte verantwoordelijk is, wat betreft de publieke opinie op dit moment. Wordt is transparant SAB, laat is duidelijk horen wat er binnenkomt en waar het geld precies blijft. Ga met RWS om de tafel en breng het huisvuil onder in de afvalstoffenbijdrage. Verder zou ik het SAB aan willen raden om een cursus “klantvriendelijkheid” te gaan volgen. Als je op het “Vasteland” aan de balie heb gestaan ben je instaat, onmiddellijk alle betalingen die naar het SAB terecht of onterecht gaan, te staken. De manier, zoals daar door sommige mensen met klanten omgegaan wordt, slaat nergens op.

 • M Smitsman

  Waarom niet gewoon het oude systeem met de bilgekaart. Werkte m.i. prima. Je laadde hem op voor een bepaald bedrag, gaf je afval af betaalde je, gaf je veel afval af betaalde je iets meer. En het gevolg laat zich raden als je geen afval afgaf.

  Maar nee dat leverde toch niet genoeg geld op.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook