Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Goudkoorts in 57ste Nationaal Kamp Hattem

Hattemson City [update]

‘Meneer Kinket’, al 45 jaar steun en toeverlaat voor het Nationaal Kamp in Hattem, speelde maandag 16 juni als ‘Erevoorzitter van de GoudzoekersVakBond’ de hoofdrol bij de officiële opening van het 57ste schoolkampweek. 250 kinderen uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen uit heel Nederland, lossen er deze week het ‘Mysterie van Hattemson City’ op.

1 / 3
Goudkoorts in 57ste Nationaal Kamp Hattem

Goudkoorts in 57ste Nationaal Kamp Hattem

De heer H. Kinket uit Hattem speelt als sleutelbeheerder en hulp bij calamiteiten voor de Stichting Nationaal Kamp voor Schipperskinderen gewoonlijk een rol op de achtergrond. Maandag liet hij met een ferme slag van zijn goudzoekershouweel midden in het volle amfitheater water uit de grond spuiten. Daarmee barstte het spektakel los. De Nationale Kampweek duurt tot vrijdag 20 juni.

Mysterie

Alle kinderen gaan vanuit hun kampementen in het Nationaal Kamp aan de slag om het mysterie op te lossen. Maandag boekten ze al een eerste succes door in Yukon Forest op zoek te gaan naar een geheime code om goudzoeker John Delver uit de ‘jail’ te bevrijden. Die neemt het samen met Sandy Glitter, uitbaatster van de plaatselijke ‘saloon’, op tegen Commissioner Goldsoul en Martin Mountie. Ene Profi Soapy speelt met zijn bijzondere ‘Masjien’ een dubieuze rol in het Canadese Hattemson City.

De hele week zetten de deelnemers hun beste beentje voor op jacht naar Het Ornament of Het Wisselschild, twee gewilde prijzen voor respectievelijk de beste (aan)kleding en het beste kampgroepje. Verder is de dinsdag gevuld met de Lussentocht, woensdag is het Spektakel- en Marktdag. Op donderdag wordt de traditionele Sportdag georganiseerd.

Nieuwe school

Nationaal Kamp Hattem heeft er dit jaar weer een nieuwe school bij. De kinderen van de Openbare Daltonschool Uniq uit Nieuwegein komen voor de eerste keer, andere deelnemende scholen komen uit Lemmer, Wemeldinge, Kampereiland, Terschelling, Terneuzen en Rotterdam.

De unieke schoolwerkweek wordt mede mogelijk gemaakt door EFM, Rabobank, Rensen Driessen, SON, Post & Co en Vereniging De Binnenvaart. Na de markt op woensdagavond overhandigt Het Scheepvaartgilde een reuzencheque om het kampwerk te ondersteunen. Na de recente opheffing van het gilde werd het batig saldo overgemaakt aan de Stichting Nationaal Kamp voor Schipperskinderen. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook