Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Achterban Oranje en EFM akkoord met fusie tot EOC

MEPPEL/ZWIJNDRECHT

De vlaggen kunnen uit bij onderlinge scheepsverzekeraars EFM en Oranje: de ledenvergaderingen van beide maatschappijen hebben op 9 mei hun goedkeuring gegeven aan de fusie van beide organisaties per 1 juli 2014 tot EOC (EFM Oranje Combinatie) Onderlinge Schepenverzekering U.A. In een persmededeling zeggen directie en besturen van beide partijen verheugd te zijn dat hun achterban heeft ingestemd met de fusie.

1 / 1
Achterban Oranje en EFM akkoord met fusie tot EOC

Achterban Oranje en EFM akkoord met fusie tot EOC

Volgens beide partijen is de afgelopen jaren gebleken dat Vereniging Oranje en efm veel gemeen hebben. Beiden willen een goede service, lage premies en uitmuntende voorwaarden bieden aan hun leden. Verscherpte regelgeving en toenemende kosten hebben bij beide maatschappijen tot de overtuiging geleid dat een fusie de beste oplossing is om dit ook in de toekomst te kunnen garanderen en verder te verbeteren.

Volgens EOC-directeur Tom Boerema gaan alle leden en verzekerden profiteren van de nieuwe verbeterde EOC-verzekeringsvoorwaarden en het merendeel daar bovenop nog van een verlaging van de premie. ‘Naast deze materiële zaken gaan de leden ook voordeel ervaren van de extra service van EOC-expertise met een perfecte landelijke spreiding van onze experts. Samen met onze dochters, ingenieursbureau Van Pelt, expertisebureau Bosdijk en Assumair assurantiën, hebben wij samen alle (verzekerings) technische kennis in huis om onze leden terzijde te staan’, meent Boerema.

Extra premievoordeel

Vanaf de fusiedatum wordt het EOC P&I risico bij de NNPC ondergebracht, wat voor de meeste leden nog een extra premievoordeel oplevert. Boerema: ‘Samen met een premieverlaging van 20% op de Scheepsrecht verzekeringen zijn dit voordelen die de klant direct gaat merken. Op de lange termijn wordt door de grotere omvang de gefuseerde maatschappij ook minder gevoelig voor externe ontwikkelingen, wat de stabiliteit van de maatschappij en het premieniveau ten goede komt. Dit zonder concessies te doen aan de kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid voor alle verzekerden van groot tot klein.’

Ideale fusiepartners

Naast het kantoor in Meppel heeft EOC een vestiging in Zwijndrecht om de leden en verzekerden optimaal van dienst te zijn. EOC-directeur Ton van Dongen meent dat Oranje en efm door hun achtergrond (beide onderlinge waarborgmaatschappijen) ideale fusiepartners zijn. ‘Beide zijn financieel solide, hebben eenzelfde filosofie ten aanzien van de rechtsvorm waarin een verzekeraar gedreven dient te worden, verschillen qua grootte en samenstelling niet veel en kennen een no-nonsense cultuur. EOC is echt van en voor de leden. We streven ernaar de beste onderlinge schepenverzekeraar te zijn met het beste totaalpakket aan scheepsverzekeringen en specialistische service.’

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook