Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bemanningslid komt niet weg met ‘Cyprusroute’

BREDA [update]

Werken onder Cypriotische voorwaarden (‘Cyprusroute’) geeft een Nederlands bemanningslid op het binnenvaartschip Viking niet zomaar vrijstelling van de Nederlandse sociale verzekeringswetgeving. Dat oordeelde de rechtbank in Breda in een recente beroepszaak tegen het afwijzend besluit van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De man sprak in een hoorzitting zijn eigen beroepsschrift tegen.

1 / 1
'Cyprusroute' werkt niet bij 40% varen in Nederland

'Cyprusroute' werkt niet bij 40% varen in Nederland

Rechtbank Breda: ‘Herziene Rijnvaartakte heeft aan betekenis ingeboet’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • G. Fongers

    Op de Donau varen verschillende schepen van Mal;ta , ook passagier schepen. Verschillende varen het traject Passau – roemenie . Tel maar uit het aantal landen waar je passert. Mogelijk nergens afdrachten . Het gros vaart niet verder dan Budapest , mogelijk dat dan ook een vermindewrde afdracht van toepassing is.

    Het is een grijs gebied echter aan het einde van de rit staan ze wel allen in de rij met “ Daar heb ik recht op “.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook