Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Opinie: ‘Binnenvaart houdt zichzelf in houdgreep’

Woudrichem

Er ligt veel geld op diverse binnenvaartplanken te wachten op een goede besteding. Dat is aantrekkelijk in een tijd waarin elk dubbeltje moet worden omgedraaid. Naast bijvoorbeeld de Nationale Nederlanden-gelden, KOF-gelden en OGZV (zand en grind)-gelden, is de grootste pot natuurlijk het zogenoemde Sloopfonds. Dat constateert Bart Verkade. Hij combineert het varen met een adviespraktijk en schrijft tweewekelijks een column voor Schuttevaer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • . van Tooren

  Het is natuurlijk een beschamende vertoning dat er zolang diverse potten met geld op plank liggen van en voor de binnenvaart bedoeld. Aan de andere hou je je hart vast wie toch weer met enkele miljoenen er van door gaat als de potten worden geopend. Goede besteding en toezicht zijn niet de sterkste kant van Brussel of Den Haag. Laten we alstublieft niets besteden aan samenwerkingsverbanden ofzo, dat wiel is volgens mij al 10 keer uitgevonden.
  En invloed op de markt? Vervoer aantrekkend? Betere positie binnenvaartondernemer? Ja en dan scholing en opleiding. Wie moet er dan allemaal op cursus? Die paar binnenschippers? Als we nu de afgelopen 6 jaren overzien, dan heb je toch zo een zaal vol met cursisten. Bankmanagers,hypotheeksverstrekkers,taxateurs,
  raden van bestuur,projectontwikkelaars etc.
  Dus dat is nog niet zo eenvoudig. Het lijkt me een heel probleem, veel wijsheid toegewenst. Misschien is de gedachte(zoals van de week geopperd) nog niet zo raar om het maar te verdelen onder heel andere doeleinden zoals: kinderhospice,MacDonaldhuizen en andere,lijkt me veel beter dan op te maken aan balonnen en slingers voor de binnevaart.
  groetend,

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook