Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Curator Oeltrans claimt tonnen van schippers

HAMBURG

Tankvaartondernemers die voeren voor het in 2011 failliet verklaarde Oeltrans moeten alle betalingen die ze na oktober 2010 hebben ontvangen terugstorten op de rekening van curator dr. Olaf Büchler, die het faillissement van het Duitse bevrachtingsbedrijf afhandelt.

1 / 1
Curator Oeltrans claimt tonnen van schippers

Curator Oeltrans claimt tonnen van schippers

Duitse faillissementsrecht maakt terugvordering mogelijk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • J.G.J. van Maren

  van een lege bv kan je niets plukken. ik denk van het merendeel van de eenmanszaken op het moment ook niet echt 😉
  ik zou wel eens weten hoeveel brieven die curator verstuurd heeft want voor elke verstuurde brief ontvangt hij 185 Euro. en zodra het Manungen worden komt daar bijna het dubbele bij.

 • N.A.M. Wildenbeest

  Tonnie, scheepsbevrachter WAS een beroep waar je vroeger voor moest leren en examen moest doen en je werd officieel beëdigd bij de rechtbank. Je was dan Makelaar in Scheepsvrachten. Maar de politiek vond het toch zo nodig om die beroepen vrij te geven. Dus kon je hier op wachten..Wildgroei…Graaien….
  Azolla, er zijn Algemene Voorwaarden opgesteld door de CBRB…die kan je zo gebruiken….probeer het maar eens…je wordt door de bevrachters gewoon uitgelachen, voor jou 10 anderen die wel naar hun pijpen dansen

 • tonnie brands

  Ook is het belangrijk dat er nu eens een keurmerk voor bevrachters komt die o.a. ook voor dit soort zaken transparantie/ duidelijkheid biedt. Helemaal niet raar als je bedenkt aan welke regels een binnenvaartondernemer allemaal moet voldoen.

 • Piet Bennik

  Zie maar weer hoe belangrijk werken met een aantal BV’s is.
  Dan kan je in zo’n geval de curator het nakijken geven.
  Immers van een lege BV kan je niets plukken!

  Veel sterkte hiermee.

 • Azolla

  Als aanvulling op allerlei wettelijke voorschriften wordt het hoogste tijd om onze eigen vervoerscondities te gaan opstellen,net zoals ieder bedrijf aan de wal zijn Algemene Voorwaarden,dan kan je dit soort situaties vermijden.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook