Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

NZ-boekhouder Cees Vergeer overlijdt

ROTTERDAM

De voormalige financieel expert van Vereniging Toerbeurt Noord-Zuid, Cees Vergeer, is maandag 31 maart op 75-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Rotterdam.

Vergeer stond min of meer aan de wieg van de toerbeurtvereniging, die in 1975 werd opgericht. Hij was destijds als boekhouder in dienst van Rederij Savelkouls, maar verleende al in de pionierstijd van de toerbeurt hand- en spandiensten. Begin jaren ‘80 kwam Vergeer in dienst bij Noord-Zuid en bleef daar tot zijn vervroegde pensionering eind jaren ‘90. Toen werd namelijk de toerbeurt verboden en ging het kantoor in de Kipstraat in Rotterdam dicht. Maar de vereniging bleef in klein verband bestaan en Vergeer bleef tot twee jaar geleden de financiële administratie doen.
Volgens ingewijden was Cees Vergeer een boekhouder ten voeten uit. Hij ging uiterst secuur te werk en hield de opeenvolgende besturen bij de les. Die vertrouwden blind op zijn expertise. Vergeer had zich gemakkelijk een machtspositie kunnen verwerven binnen de vereniging, maar daar was hij de man niet naar. Hij legde louter de financiële feiten op tafel, waar het bestuur het zijne mee kon doen. Zo hoorde het in zijn ogen, en niet anders. De varende bestuursleden, die bij toerbeurt ‘kantoordienst’ hadden in de Kipstraat, waardeerden zijn punctualiteit en loyaliteit zeer.

Vergeer tobde al enige jaren met zijn gezondheid. Maandag werd hij getroffen door een hersenbloeding.

Cornelis Vergeer wordt maandag 7 april gecremeerd in Crematorium Schollevaar, Burgemeester Schalijlaan 2 in Capelle aan den IJssel. Vanaf 12.15 uur is er een condoleance-gelegenheid. De afscheidsplechtigheid volgt een half uur later. Eventuele correspondentie kunt u richten aan Bart Vergeer, Inkarnaatklaver 11, 3069 DN Rotterdam. (PN)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook