Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Mansveld legt kosten ontgassen bij verlader

Den Haag

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur & Milieu wil zo snel mogelijk een internationaal ontgassingsverbod voor de binnentankvaart. Haar uitgangspunt is dat de ontgassingskosten volledig voor rekening van de verlader dienen te komen.

1 / 1
Mansveld legt kosten ontgassen bij verlader

Mansveld legt kosten ontgassen bij verlader

Regering wil snel een internationaal ontgassingsverbod

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • J.B. van der Klooster

    De tankvloot is al (als ik het mij goed kan herinneren) sinds half jaren zeventig volledig met gasretour leidingen uitgerust. afgezien dat men tijdens het laden wat minder dampen aan dek te verwerken kreeg heeft het de tankvaart alleen maar op kosten gejaagd want er was (praktisch) geen enkle installatie waar men die dampen kon afgeven. Nu zijn we veertig jaar verder, we zijn met de gehele problematiek nog geen stap verder.Door het vooruit schuiven van oplossingen zijn er ongevallen met dodelijke afoop gebeurd, de bemanningen handelen nog steeds in een grijze zone wat het ontgassen betreft.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook