Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Column: Een loopbaan voor het leven

Woudrichem

In de binnenvaart spreken we natuurlijk over iemands ‘vaar-baan’ in plaats van ‘loop-baan’, maar dat terzijde. Tegenwoordig wordt vaak de verbloemende term ‘carrière’ gebruikt. Een woord dat op zijn beurt weer afkomstig is uit het Frans en oorspronkelijk ‘racebaan’ betekende. Dat stelt Bart Verkade, bedrijfseconoom en schipper. Hij combineert het varen met een adviespraktijk en schrijft tweewekelijks een column voor Schuttevaer.

En een racebaan kan het zijn! Goed voorbereid aan de start verschijnen, vol gas over de startstreep en dan hopen dat je niet te vaak een pitstop hoeft te maken. Eigenlijk is dit hele oude idee van een carrière achterhaald. Tegenwoordig willen we dat ons werk aansluit op ons privéleven. Met soms tijden van veel aandacht voor het werk, terwijl op andere momenten bijvoorbeeld het krijgen van kinderen de focus een tijdje kan verleggen. En de ouderen onder ons verlangen vaak helemaal niet naar het stoppen met werken, maar zouden graag een tandje terug nemen. Een flexibele arbeidsomgeving kan dat soort behoeften vervullen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook