Helft watersporters wil verplicht vaarbewijs

Nederlandse watersporters willen het liefst een dagje varen met koningin Máxima of koning Willem-Alexander. Bijna de helft (46%) spreekt zich uit voor een verplicht vaarbewijs voor motorbootvaarders. Koffie blijft het favoriete drankje op het water en 82 procent van de watersporters ziet de toekomst in financiële zin (weer) zonnig tegemoet. Dit blijkt uit onderzoek van de HISWA Amsterdam Boat Show onder 885 watersporters. HISWA 2014 wordt van 5 tot en met 9 maart gehouden in Amsterdam RAI.

Helft watersporters wil verplicht vaarbewijs

Watersporters varen graag samen met anderen, bij voorkeur met vrienden (55%), partner (51%) of gezin (49%). Slechts 3% vaart het liefst alleen. Op de vraag met welke bekende Nederlanders men graag een dagje zou willen varen, kiest de meerderheid voor ons eigen koningspaar. Watersporters willen het liefst een dagje varen met koningin Máxima (62%) of koning Willem-Alexander (53%). Mannen varen liever met Doutzen Kroes (51%) en Chantal Janzen (53%), terwijl vrouwen vaker voorkeur hebben voor Humberto Tan (42%).

Koffie

Koffie blijft het favoriete drankje op het water (22%). Daarna volgt bier (18%) en wijn (16%). Mannen drinken liever koffie (23%), terwijl vrouwen vaker dan mannen voorkeur hebben voor wijn (21%). Een op de drie vrouwen ergert zich overigens aan alcoholgebruik op het water (32%).
De grootste ergernissen op het water zijn het dumpen van afval in het water (64%), mensen die de vaarregels niet kennen (50%) en te hard varen (48%).

Men vindt dat de volgende maatregelen doorgevoerd moeten worden: een verplicht vaarbewijs voor elke motorboot (46%), een snelheidsbegrenzer op speedboten (25%) en geen windmolens in watersportgebieden (18%).

Maar liefst 82% van de Nederlandse watersporters ziet de toekomst in financiële zin (weer) zonnig tegemoet. 34% van de watersporters heeft grotere aankoopintenties dan vorig jaar op het gebied van watersport.

Over HISWA Amsterdam Boat Show

Op 5 maart 2014 gaat het nieuwe watersportseizoen van start tijdens het grootste watersportevenement van Nederland, de HISWA Amsterdam Boat Show. Met een handige indeling in acht belevingswerelden valt er voor iedere watersporter genoeg te zien en te beleven. Van bootaccessoires tot surfboards, van onderhoudworkshops tot zeilclinics en van navigatieapparatuur tot watersportkleding. En niet te vergeten de honderden sloepen, open zeilboten, daysailers en sportboten die doorgaans hetzelfde seizoen nog het water op kunnen.

Openingstijden

HISWA 2014 is van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 maart geopend van 11.00 tot 22.00 uur, zaterdag 8 en zondag 9 maart van 10.00 tot 18.00 uur. Wie online kaarten bestelt, krijgt korting en betaalt 12,50 euro. Voor jongeren tot en met 16 jaar is de toegang gratis.

Meer informatie via www.hiswa.nl, Twitter: @HISWAamsterdam en Facebook: HiswaAmsterdam.

 

Helft watersporters wil verplicht vaarbewijs | Schuttevaer.nl

Helft watersporters wil verplicht vaarbewijs

Nederlandse watersporters willen het liefst een dagje varen met koningin Máxima of koning Willem-Alexander. Bijna de helft (46%) spreekt zich uit voor een verplicht vaarbewijs voor motorbootvaarders. Koffie blijft het favoriete drankje op het water en 82 procent van de watersporters ziet de toekomst in financiële zin (weer) zonnig tegemoet. Dit blijkt uit onderzoek van de HISWA Amsterdam Boat Show onder 885 watersporters. HISWA 2014 wordt van 5 tot en met 9 maart gehouden in Amsterdam RAI.

Helft watersporters wil verplicht vaarbewijs

Watersporters varen graag samen met anderen, bij voorkeur met vrienden (55%), partner (51%) of gezin (49%). Slechts 3% vaart het liefst alleen. Op de vraag met welke bekende Nederlanders men graag een dagje zou willen varen, kiest de meerderheid voor ons eigen koningspaar. Watersporters willen het liefst een dagje varen met koningin Máxima (62%) of koning Willem-Alexander (53%). Mannen varen liever met Doutzen Kroes (51%) en Chantal Janzen (53%), terwijl vrouwen vaker voorkeur hebben voor Humberto Tan (42%).

Koffie

Koffie blijft het favoriete drankje op het water (22%). Daarna volgt bier (18%) en wijn (16%). Mannen drinken liever koffie (23%), terwijl vrouwen vaker dan mannen voorkeur hebben voor wijn (21%). Een op de drie vrouwen ergert zich overigens aan alcoholgebruik op het water (32%).
De grootste ergernissen op het water zijn het dumpen van afval in het water (64%), mensen die de vaarregels niet kennen (50%) en te hard varen (48%).

Men vindt dat de volgende maatregelen doorgevoerd moeten worden: een verplicht vaarbewijs voor elke motorboot (46%), een snelheidsbegrenzer op speedboten (25%) en geen windmolens in watersportgebieden (18%).

Maar liefst 82% van de Nederlandse watersporters ziet de toekomst in financiële zin (weer) zonnig tegemoet. 34% van de watersporters heeft grotere aankoopintenties dan vorig jaar op het gebied van watersport.

Over HISWA Amsterdam Boat Show

Op 5 maart 2014 gaat het nieuwe watersportseizoen van start tijdens het grootste watersportevenement van Nederland, de HISWA Amsterdam Boat Show. Met een handige indeling in acht belevingswerelden valt er voor iedere watersporter genoeg te zien en te beleven. Van bootaccessoires tot surfboards, van onderhoudworkshops tot zeilclinics en van navigatieapparatuur tot watersportkleding. En niet te vergeten de honderden sloepen, open zeilboten, daysailers en sportboten die doorgaans hetzelfde seizoen nog het water op kunnen.

Openingstijden

HISWA 2014 is van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 maart geopend van 11.00 tot 22.00 uur, zaterdag 8 en zondag 9 maart van 10.00 tot 18.00 uur. Wie online kaarten bestelt, krijgt korting en betaalt 12,50 euro. Voor jongeren tot en met 16 jaar is de toegang gratis.

Meer informatie via www.hiswa.nl, Twitter: @HISWAamsterdam en Facebook: HiswaAmsterdam.