Topschaatsers schippersinternaten in Thialf

Schaatsers van de noordelijke internaten voor schipperskinderen en het Maritiem College Harlingen leefden zich vrijdagmiddag 7 februari, de openingsdag van de Olympische Winterspelen, uit op de binnenbaan van het Thialf IJsstadion in Heerenveen.

Topschaatsers schippersinternaten in Thialf

Het schaatsfestijn trok zo’n 200 deelnemers en vrijwilligers. Het werd mogelijk gemaakt door 40 (binnenvaart)bedrijven. De schaatssfeer was compleet met stempelpost, chocolademelk, poffertjeskraam en grijze mutsen met de opdruk ‘It Giet Oan’. Het Maritiem College Harlingen was met 17 jongeren van de partij. Opmerkelijk succesvol was de familie Hoogeveen van ms Threant en internaat Holtenbroek (Zwolle), die zich alle vier in hun categorie als eerste plaatsten. Internaat Het Kompas (Lemmer) won de wisselbeker voor het internaat met de meeste winnaars.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer