Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Raad van State: Boete Gyron in 2011 was onterecht

DEN HAAG

Gyron Shipping Pte Ltd (Singapore) kreeg in september 2011 ten onrechte een boete van 456.000 euro opgelegd voor het tewerkstellen van Filipijnse matrozen op Nederlandse binnenvaartschepen. Dat heeft de Raad van State uitgesproken in hoger beroep. Minister Henk Kamp (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) is veroordeeld tot het vergoeden van 5910,26 euro aan gemaakte kosten.

De Arbeidsinspectie deed uitvoerig onderzoek naar de uitzendorganisatie, die beschikte over tewerkstellingsvergunningen voor vreemdelingen met de Filipijnse nationaliteit. Schuttevaer publiceerde in november 2010 al over het onderzoek bij Gyron Crew, die Filipijnse matrozen tewerkstelde op binnenvaartschepen in Nederland. Gyron Crew BV in Delft is gelieerd aan Gyron Crew Inc, Gyrom Shipping Ltd en Gyron Shipping Ltd PTE in Manilla en Singapore.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook