Column: Samen strijden

Strijden voor een betere markt in de binnenvaart kun je maar beter samen doen, betoogt columnist Bart Verkade. Naar het voorbeeld van de waterschappen, die belanghebbenden sinds mensenheugenis verbinden in hun strijd tegen het water.

Door Bart Verkade, bedrijfseconoom en schipper. Hij combineert het varen met een adviespraktijk.
In Nederland hebben we al sinds mensenheugenis geworsteld met het water. We hebben er zelfs onze eerste democratische organisaties, de waterschappen, aan te danken. Deze ontstonden in de Middeleeuwen toen bleek dat de strijd tegen het water alleen te winnen was wanneer de bevolking samen de schouders eronder zette.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer