‘Levensredder’ Hannes van Vliet overleden

Johannes Aart van Vliet, de bekende binnenvaartschipper uit Ouderkerk aan den IJssel en ‘levensredder’ bij de Watersnood van 1953, is zondag 4 augustus op 89-jarige leeftijd in verzorgingshuis De Rozenburcht in Capelle aan den IJssel overleden.

De Ouderkerker ontving op 7 januari 2009, bijna 56 jaar na dato, alsnog een onderscheiding voor zijn heldendaad tijdens de watersnoodramp van 1953. Van Vliet en zijn vriend Cor Heuvelman kregen een zilveren medaille van de Stichting Carnegie Heldenfonds. Volgens de Carnegie-organisatie leverden de mannen een belangrijke bijdrage aan het redden van de IJsseldijk, in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953. Daarmee hielpen ze mee duizenden mensenlevens te redden in het achterland.

Tijdens die zeer zware storm en ijzige koude leverde hij met zijn schip heel wat zandzakken aan de Hitlandse Groenendijk af, waar de IJsselaak van schipper Arie Evegroen juist in het dijkgat was gezet. Hiermee droeg Van Vliet bij aan het voorkomen van een overstroming van Hollands diep gelegen in het Groene Hart. Terecht was hij (en met hem zijn familie) hier erg trots op.

Hannes (opa Boot) van Vliet, wordt donderdag 8 augustus op de begraafplaats aan de Hollandsche IJssel in Ouderkerk aan den IJssel begraven. Met de ijsselaak Den Onthaestingh wordt hij naar zijn laatste haven- en rustplaats gebracht. (PvV)

‘Levensredder’ Hannes van Vliet overleden | Schuttevaer.nl

‘Levensredder’ Hannes van Vliet overleden

Johannes Aart van Vliet, de bekende binnenvaartschipper uit Ouderkerk aan den IJssel en ‘levensredder’ bij de Watersnood van 1953, is zondag 4 augustus op 89-jarige leeftijd in verzorgingshuis De Rozenburcht in Capelle aan den IJssel overleden.

De Ouderkerker ontving op 7 januari 2009, bijna 56 jaar na dato, alsnog een onderscheiding voor zijn heldendaad tijdens de watersnoodramp van 1953. Van Vliet en zijn vriend Cor Heuvelman kregen een zilveren medaille van de Stichting Carnegie Heldenfonds. Volgens de Carnegie-organisatie leverden de mannen een belangrijke bijdrage aan het redden van de IJsseldijk, in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953. Daarmee hielpen ze mee duizenden mensenlevens te redden in het achterland.

Tijdens die zeer zware storm en ijzige koude leverde hij met zijn schip heel wat zandzakken aan de Hitlandse Groenendijk af, waar de IJsselaak van schipper Arie Evegroen juist in het dijkgat was gezet. Hiermee droeg Van Vliet bij aan het voorkomen van een overstroming van Hollands diep gelegen in het Groene Hart. Terecht was hij (en met hem zijn familie) hier erg trots op.

Hannes (opa Boot) van Vliet, wordt donderdag 8 augustus op de begraafplaats aan de Hollandsche IJssel in Ouderkerk aan den IJssel begraven. Met de ijsselaak Den Onthaestingh wordt hij naar zijn laatste haven- en rustplaats gebracht. (PvV)