Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Pizzabakkersgeheimen in Nationaal Kamp Hattem

HATEMO (SICILIË)

‘Wij zijn bakkers! Wij zijn pizzabakkers!’, klinkt het uit 250 kinderkelen. De stemming zit er na een uur in het amfitheater van de Zandkreek al goed in. Het 56e Nationaal Kamp Hattem is maandagmiddag in een uitbundige, zonovergoten sfeer begonnen.

1 / 7
Pizzabakkersgeheimen in Nationaal Kamp Hattem

Pizzabakkersgeheimen in Nationaal Kamp Hattem

Televisiepresentator Sipke Jan Bousema (‘Sipke-Gio’), afgevaardigde van het ‘Italiaans Culinair Agentschap’, had wat moeite met het kapotslaan van een fles tegen een grote pizzapan. Maar de opening was compleet toen pizzabakker Pepe Roni van Ristorante Di SanCreco de fles Italiaanse wijn kapot tikte op het hoofd van zijn rivaal Capo Emilio.

Wethouder Luuc Teuben van Hattem schoof de tijd eigenhandig terug naar 1926 en met het terugdraaien van de klok werd nog eens een uur tijd gewonnen in Hatemo, zoals het ‘Siciliaans’ kampement met 40 ‘pizzatentjes’ voor deze week is gedoopt.

Scorrimorri

De ‘strijd’ in het Nationaal Kamp Hattem, de schoolwerkweek voor kinderen van groep 7 en 8 – van basisscholen uit Terneuzen, Wemeldinge, Rotterdam (Sportlaan), Nieuwegein, Terschelling, Lemmer, Kampereiland en Nieuw-Vennep – gaat tegen de Scorrimorri-familie die op slinkse wijze de ingrediënten voor de top-pizza’s aan de Roni-familie ontfutselde. Vrijdag, na een week vol sport, spel en spanning, wordt bekend wie er als de beste Italiaanse pizzabakker verder kan. De ouders krijgen woensdag al een eerste indruk tijdens de traditionele markt en wie tussendoor de kampontwikkeling wil volgen kan met de webcam meegluren in het amfitheater.

De organisatie van de kampeerweek is in handen van zo’n vijftig, deels varende vrijwilligers uit het hele land. Mensen die weten wat het voor een kind betekent om op kamp te gaan, die zelf ervaren hebben wat het ‘Hattemgevoel’ is: slapen in een tentje, je eigen potje koken, water halen bij de kraan, spelen en speuren in de natuur, samenwerken, doorzetten als het even minder gaat, vriendjes maken en nog veel meer… (DvdM)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook