Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

3000 euro netto per maand

ROTTERDAM

‘De binnenvaart moet minder bescheiden zijn en een eind maken aan de klagende teneur in de landelijke media. De binnenvaart is groot. Er zijn veel sectoren waarin het redelijk goed gaat. Er is ook de hoek waar de klappen vallen, waar de klagers zitten. Ze stellen dat er hele gezinnen bij zijn betrokken als het schip stilligt. Maar dat is óók bij die makelaar het geval of bij die aannemer of winkelier.’

1 / 1
3000 euro per maand

3000 euro per maand

 • Onderwijscoördinator Han van Rozendaal: ‘De binnenvaart is groot’
 • ‘Grijp kansen en houd je kennis up-to-date’

Door Lies Russel
‘We zijn niet anders dan anderen in onze maatschappij. We moeten aan ons imago werken, de binnenvaart is een prachtsector en er valt nog een wereld te winnen.’

Zo komt Han van Roozendaal, onderwijscoördinator bij het Onderwijs Centrum Binnenvaart in Rotterdam, met hetzelfde standpunt als schrijfster, voormalig tv-coryfee en dagvoorzitter Chazia Mourali in de eerste Schuttevaer nieuwe stijl van afgelopen week. Zij noemde een aantal mogelijkheden om het binnenvaartimago op te krikken.

‘Dé binnenvaartschipper bestaat niet. Maar feit is wel dat je in de binnenvaart al jong veel verantwoordelijkheid kunt hebben. Met een mbo 4-opleiding kapitein-manager, kun je al snel als kapitein aan de slag. En dan verdien je als mbo’er gewoon goéd. Als kapitein, ofwel schipper, bij een rederij vaar je twee weken op, twee weken af en houd je netto per maand 3000 euro over.’

Lees het hele artikel in Weekblad Schuttevaer (nr. 19, 8 mei 2013). Behalve in de papieren krant is het online te lezen in de Schuttevaer e-paper, de elektronische krant die gratis toegankelijk is voor abonnees. Niet-abonnees kunnen tegen betaling toegang verkrijgen. Neem nu een proefabonnement.

Reacties (4)
 • George Zwart

  Bij veel werkgevers gaat daar je eigen voeding vanaf.
  Daarbij komt dat het bruto bedrag vaak opgeteld word met allerlei toeslagen waardoor je pensioen opbouw akelig minimaal is.

 • Pieter Wierenga

  Niet dat ik het nou een bijzonder riant salaris vind Wil, maar naast (kost en) inwoning bij de baas heeft elke maand 2 weken vrij ook voordelen.

 • wil van der star

  uileg 14 dagen aan boord is 504 uur zaterdag en zondag meegeteld dat maakt een uurloon van 5,9 euro vette hap er zijn zelfs mensen met een eigen schip in daghuur die nog minder overhouden!!!!

 • wil van der star

  goed verdienen ? in die 14/14 zitten 2 maal een zondag =2*200% zijn 4 dagen 2*150%= 3dagen.is dus bij elkaar genomen al 7 dagen als je dan doortelt dat alles dag en nacht door vaart verdien je niet gewoon goed . probeer ook maar even een snipperdag te nemen lukt je ook niet .meneer van Rozendaal waarom zit u niet op een binnenvaart schip?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook