Lobby van JongBLN in Tweede Kamer

JongBLN, de jongerenorganisatie van Binnenvaart Logistiek Nederland (in oprichting), presenteerde zich donderdag 21 maart 40 man/vrouw sterk in de Tweede Kamer.

Lobby voor Jong BLN in Tweede Kamer

JongBLN zet zich in voor één gezamenlijk belang: een betrouwbaar imago en professionalisering van de binnenvaart. De Kamerleden Betty de Boer (VVD) en Sander de Rouwe (CDA) namen de tijd om de nieuwe generatie binnenvaart uitgebreid te woord te staan in de Markus Bakkerzaal. Het werd ‘een zeer interactief gesprek’ tussen parlements- en JongBLN-leden, dat aanvankelijk voor 30 minuten stond gepland, maar ruim vijf kwartier duurde. Ter tafel kwamen zaken als imago, regelgeving, vrachtprijzen, toekomstverwachting voor de nieuwe binnenvaartgeneratie, economische groeiverwachtingen en de huidige problematiek in de sector. Voorzitter Yuri Ouweneel overhandigde beide Kamerleden als aandenken een ingelijste JongBLN-poster en een t-shirt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer