Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Schipper twee uur in cel voor weigering medewerking aan nacontrole in rusttijd

ROTTERDAM

‘We gaan met z’n allen veel te ver. Als mensen liggen te rusten moet je ze met rust laten’, vindt schipper Bernard Tonissen van de Kiliya. Hij werd zaterdag in zijn rusttijd gestoord voor een nacontrole door medewerkers van de Zeehavenpolitie. Tonissen weigerde medewerking, moest mee naar het bureau en zat twee uur in een politiecel.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Gerrit Langius

  In het vaartijdenboek staat dit;
  Artikel 23.06 4.
  Gedurende zijn verplichte rusttijd mag een bemanningslid niet worden verplicht tot enige taak,
  Volgens mij is dus de politie zelf in overtreding.

 • Roel Eerkes

  Met respect voor dhr. Tonissen. Groot gelijk. Als hij ons daarna had willen controleren in rusttijd had ik met u in de cel gezeten. Maar zie het positief. In heel Rotterdam is namelijk geen spoor meer van echte criminaliteit, als diefstal, inbraak, schietpartijen, zedendelicten etc. te vinden. De politie voelt zich nu genoodzaakt om zich op de hardwerkende schipper (die in rusttijd is) te richten. Zo komen de heren in uniform toch weer met een voldaan gevoel thuis. (bah! het zou je baan maar wezen……, de goede daargelaten uiteraard)

  In ieder geval van mijn kant veel succes gewenst om uw verhaal voor de rechter te vertellen!

  M/s LYDIA

 • H. Bohle

  Meneer Tonissen, ik geef u groot gelijk.
  Succes en sterkte!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook